Какво са луксозни имоти и имат ли почва на нашия пазар?

Разглеждали сте предполагам лъскави списания за интериорен и екстериорен дизайн, където сте се дивили на къщите на знаменитости и богаташи от цял свят. Гледали сте и предавания и сте чели статии, в които показват луксозните имоти на звездите и сте цъкали с език в какъв разкош живеят.

До преди двадесетина години в страната ни такива имоти можеха да си позволят малцина избрани от елита и за по — голямата част от населението оставаше само да се диви на къщите, които гледахме в сериалите или по списанията. Мислехме, че такива в страната ни почти няма, а и да има те не са за простосмъртните като нас.

Днес това не е така и луксозни имоти могат да се открият в почти всички градове, в планината или на брега на морето.

И все пак, какво са лукс имотите и имат ли те почва на нашия пазар на недвижими имоти?

Ако трябва да дефинираме някак това понятие ще кажем, че под имоти лукс се разбират недвижими имоти ( къщи или апартаменти), които са разположени на по — голяма от стандартната квадратура, разполагат с няколко спални и бани, помещения за фитнес, сауна, кабинет и други. За къщите от високия клас е задължително да имат открити зелени площи, почти всички разполагат с открит или закрит басейн, барбекю или тенис корт. И при луксозните апартаменти и при луксозните къщи има поне едно собствено паркомясто и денонощна охрана.

Луксозните имоти в наши дни наистина могат да се открият във всички точки на страната и ако имаме финансовите възможности и желание и ние можем да живеем в къщи или апартаменти от високия клас. Достатъчно е да разгледаме офертите на някоя брокерска къща и да решим дали искаме да закупим или да наемем лукс имоти и те могат да бъдат наши.

Вашият коментар