Кои са предимствата и недостатъците на луксозните къщи

Недостатъци на луксозните къщи ли? Предполагам, че всеки от вас ще каже, че недостатъци тези луксозни имоти нямат. Това до голяма степен е вярно, но не съвсем.

Какво имам предвид с това си изказване?

Наистина луксозните имоти, без значение дали става дума за къщи или апартаменти са нещо, което е мечта на почти всеки човек. Те са изключително красиви, огромни и просторни и няма разумен човек на тази земя, който да не иска да ги притежава. Това е някак си заложено у нас, хората — да искаме да живеем в лукс и комфорт. Къщите от високия ценови клас си струват парите ( ако можем да си ги позволим), тъй като ни дават възможност да станем част от елита, да се впишем сред хората с висок социален статус и да осигурим на себе си и на семейството си комфорта, от който се нуждаем. Няма луксозни къщи, които да не с уникална архитектура, които да не са разположени на голяма квадратура, да нямат допълнителни екстри, зелени площи или собствено паркомясто, които да не са в престижен квартал или затворен комплекс и от които да не се разкрива прекрасна гледка.

Единствения недостатък, ако можем да го определим така е цената на тези имоти.

Логично е, че щом луксозните къщи разполагат с толкова много предимства и се нареждат във високия клас жилища цената, на която се предлагат да е доста по — висока от цената, на която могат да се закупят къщи или апартаменти от средния клас.

Макар че, ако разгледаме офертите на брокерските къщи от последните година — две ще видим, че и този „недостатък” вече не е толкова непреодолим, тъй като тъкмо в последните години цените на луксозните къщи станаха по — достъпни за хората и с по — скромни финансови възможности.

Вашият коментар