Луксозни имоти за ценителите на лукса, на различното, на съвременния динамичен стил на живот. Какво всъщност различава един луксозен имот от стандартния недвижим имот? Нещата, които са ключови са няколко и преди всичко те са – местоположение, населено място, вид на имота, неговия персонален характер и инфраструктурата в района с всички необходими обществени институции, транспорт, възможности за работа и така нататък. И така всички тези критерии, колкото и невъзможно да звучи са изпълними и точно те определят един недвижим имот, като луксозен и уникален.

Луксозни имоти в България за ценители
Реално погледнато най-добре развития град в България, относно инфраструктура, възможности, добре уредена градска среда и бизнес е столицата – София. Предимно затова голяма част от инвестициите с местен и чуждестранен характер са насочени натам. Там се строи ударно, като жилищните и офис комплекси придобиват съвременния модерен облик, който постепенно изменя лицето на столицата и я прави един напълно равностоен Европейски град за живеене. Затова и луксозните имоти тук са доста предлагани, добре обособени, имат атрактивна локация и всички възможни екстри. Разбира се в градове, като Бургас, Пловдив и Варна тези тенденции също са изявени, но все пак столицата си остава топ място за живот, особено в реномираните квартали с луксозен тип жилища.

Района Оборище, квартали като Бояна, Драгалевци, Княжево, недвижимите имоти до Южен парк, до Градската градина, в Малинова долина или в Sofia Residential park – предлагат изключително добре оформени луксозни имоти, чийто гледка определено си заслужава инвестицията. В тези райони се предлага добра инфраструктура с налични пътно-транспортни ключови артерии. Има множество възможности за елитна работа, за елитно обучение на всички нива – детски заведения, училища и университети. И въпреки, че сте в центъра на столицата или близо до красива Витоша – жилището ви е сякаш извадено от корица на списание. Луксозни имоти по тези локации предлагат често пъти освен перфектно местоположение, исторически и архитектурен статут на сградите и кварталите, големи отворени пространства с панорамни гледки, персонален характер и всички възможни допълнения, като билярден салон, сауна, джакузи, басейн, изба за вино и още много неща. Чиста проба лукс, която си заслужава инвестицията и я изплаща многократно с времето.